Terug naar Omgeving

Oisterwijkse bossen en vennen

In dit fantastische wandelgebied ontvlucht u voor een moment de waan en drukte van alledag. Droom weg aan de rand van stille, rustgevende vennen mist en nevel hun mysterie verhullen. Wandel langs weelderige, ontoegankelijke moerassen en moerasbossen en verwilderde akkers. Sluit uw ogen en geniet van de vele zangvogels. In de Oisterwijkse Bossen en Vennen is het dichtbevolkte Nederland opeens heel ver weg.

In dit uitgestrekte gebied liggen tientallen vennen uit de laatste ijstijd. De Oisterwijkse Bossen en Vennen vormen een waardevol natuurgebied, waar in de winters veel eenden zoals de tafeleend, de kuifeend en de wintertaling verblijven. Ook de dodaar, een Rode Lijst-vogel, heeft hier zijn thuis gevonden.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen is een ideaal gebied om te wandelen of te fietsen. De Goorvenwandeling onthult de mooiste locaties. U vindt overal bankjes waar u van het landschap kunt genieten. Vanuit het bezoekerscentrum Oisterwijk vertrekken spannende en leerzame excursies en met De Nachtwachter ontdekt u het hele jaar door de geheimen van een donker bos. U spitst de oren en scherpt uw ogen en hoort en ziet nachtdieren zoals de vleermuis en de bosuil.